Laptop HP Pavilion TouchSmart 15-b106sq Sleekbook

HP Pavilion TouchSmart 15-b106sq Sleekbook este un laptop ce beneficiaza de portabilitate mare, o configuratie ce permite gaming-ul ocazional si un alt nivel de interactiune cu sistemul de operare si aplicatiile datorita ecranului tactil. Astfel o sa puteti beneficia de toate avantajele ce le pune pe masa Windows 8 ce vine deja preinstalat si aveti de asemenea posibilitatea sa faceti upgrade la Windows 8.1 gratuit.


Specificatii tehnice:
  • procesor dual-core Intel Core i3 3227U cu frecventa de 1.9 GHz;
  • placa video dedicata Nvidia GeForce GT 630M;
  • 4 GB memorie ram DDR3 cu frecventa de 1600 MHz;
  • hard disk SATA3 cu 500 GB spatiu de stocare;

Designul este inspirat categoric de linia exclusivista ultrabook, in special datorita carcasei slim si detaliilor grafice excelente. Laptop-ul este de culoare negru stralucitor, ce ii asigura un plus de eleganta dar din pacate atrage urmele de degete si trebuie curatat mai des. Carcasa din plastic ofera o rezistenta buna la presiune iar balamalele cu schelet metalic sunt rezistente si mentin ecranul in orice pozitie doriti.

Tastatura este foarte confortabila la folosire pe perioade lungi si ofera control bun in jocuri, totul se datoreaza cursei scurte si separarii perfecte a tastelor ce nu va permit sa gresiti prea usor. Despre touchpad pot spune doar ca sunt incantat de responsivitate si de faptul ca are butoanele click separate. In anumite momente functiile multitouch ale acestuia pot fi foarte utile, va permite sa fectuati operatiuni ca zoom, rotate, scroll printr-o simpla atingere cu doua sau mai multe degete.

Ecranul este extrem de responsiv si este de tip capacitiv, astfel puteti controla foarte usor jocurile sau aplicatiile complexe datorita faptului ca poate urmari pana la 10 atingeri simultan. Suprafata glare a ecranului de 15.6 inch este de asemenea foarte placuta la atingere si se curata extrem de usor. Culorile sunt foarte vii, aproape naturale iar luminozitatea poate atinge un nivel foarte inalt, chiar este nevoie sa setati undeva la 60% in conditii normale si chiar mai jos in camere intunecate. M-a cucerit prin faptul ca dupa 4-5 ore de folosire continua nu m-a deranjat deloc la ochi, dar asta dupa ce am setat ecranul conform preferintelor personale.

Nu este cel mai performant laptop de pe piata, dar ofera o configuratie echilibrata cu componente ce nu se limiteaza intre ele. Procesorul din seria Ivy Bridge este un model cu consum mic de energie electrica si cu tehnologie Hyperthreading ce ii permite sa imite procesoarele quad-core, fiecare nucleu patand rula doua fire de executie. Placa video este buna pentru gaming ocazional, puteti rula in detalii medium / high orice joc de pe piata, chiar si titluri mai noi cum ar fi: Tomb Raider 2013, Fifa 2014, League of Legens, Dota 2, World of Tanks, Crysis 3, Battlefield 3, Counter-Strike GO, Anno 2070 si multe altele care nu imi vin pe moment in minte.

Desi in general se mentine foarte rece, in timpul jocurilor sau la procesare intensa se poate incalzi usor, mai ales daca il folositi pe pat sau ii blocati zonele prin care trage / evacueaza aerul.
Fiind un model ultraportabil conteaza destul de mult autonomia acumulatorului iar acest laptop se descurca decent la acest capitol, reusind sa ofere in jur de 4 – 4.5 ore in regim office / multimedia cu luminozitate scazuta a ecranului.

Alte detalii:
  • este dotat cu 2 porturi USB 3.0 foarte rapide la transferul datelor;
  • camera web este perfecta pentru apeluri video oferind calitate HD;
  • desi difuzoarele sunt mici sunt destul de galagioase, sunetul fiind clar si fara distorsiuni dar din pacate lipseste aproape total basul;
  • la pachet cu sistemul de operare este livrata si o suita de aplicatii marca HP, printre acestea destule utile;


HP Pavilion TouchSmart 15-b106sq Sleekbook vine cu un raport calitate / pret bun si ofera portabilitate si potential in gaming. Laptop-ul il recomand in special persoanelor ce calatoresc des sau sunt nevoite sa continue proiectele de la serviciu acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu