Laptop Asus X55A-SX194D

Asus X55A-SX194D este un laptop entry-level recomandat persoanelor ce au un buget restrans ce doresc sa achizitioneze un produs pentru rutina de zi cu zi. Acest laptop este ideal pentru office, navigare web, messenger, filme Full HD, muzica si diverse joculete de pe site-uri (ex. Facebook Games sau Miniclip).
Specificatii tehnice:
  • procesor dual-core Intel Celeron 1000M cu frecventa de 1.8 GHz;
  • placa video integrata in procesor din seria Intel HD Graphics;
  • 4 GB de memorie ram DDR3 cu frecventa de 1333 MHz;
  • hard disk clasic SATA3 cu capacitate de stocare de 320 GB si 5400 rpm;

Aspectul este placut, s-a pus mai mult accentul pe simplitate in detrimentul brizbriz-urilor inutile. Culoarea aleasa este negru clasic cu suprafete mate si texturate liniar. Laptop-ul este construit in totalitate din plastic, destul de rezistent totusi pentru un model ieftin.

Tastatura este asemenatoare cu cele clasice de PC, nu este la fel de confortabila ca un model chiclet, dar daca faceti trecerea de la un sistem desktop o sa va adaptati mai usor. Touchpadul este foarte usor de folosit, puteti seta nivelul de responsivitate in functie de preferintele personale. De asemenea are suport pentru multitouch, asigurand astfel un plus de ergonomie.

Despre ecran nu sunt prea multe de scris, acesta este de tip LCD LED si are diagonala clasica de 15.6 inch. Culorile sunt reproduse corect si este destul de luminos, recomand folosirea la 60 – 70%. Nu deranjeaza la ochi, dupa cateva ore de folosire continua nu am avut nici o problema.

Specificatiile tehnice sunt destul de ok dar nu va asteptati la cine stie ce performante, cu alte cuvinte nu achizitionati acest laptop pentru jocuri de ultima generatie sau editari video la nivel de profesionist. In rest o sa puteti face cam orice pe laptop, de la editarea unui document pana la vizionarea unui film Full HD 1080p. Spatiul de stocare de 320 GB este suficient pentru stocarea a peste 70 de filme HD si foarte multa muzica. Memoria ram poate fi upgradata la 8 GB, dar eu consider ca 4 GB este suficient, configuratia fiind foarte bine echilibrata.
 
Fiind un sistem bazat pe un procesor cu consum mic de energie electrica si placa video integrata, nu o sa se incinga iar ventilatoarele de racire vor porni pe perioade scurte la anumite intervale, nu se vor invarti constant.

O medie a autonomiei este de 3.5 ore, dar puteti depasi lejer 4 ore daca tineti luminozitatea ecranului la minim si nu aveti conexiune wireless la internet.

Alte detalii:
  • difuzoare stereo produse de Altec Lansing;
  • iesiri video HDMI si VGA;
  • port ultra-rapid USB 3.0;
  • placa de retea wired 100/1000;


Asus X55A-SX194D este un laptop calitativ, disponibil la un pret corect si este o alternativa viabila pentru un sistem desktop. Puteti instala atat Windows 7 cat si Windows 8, driverele le gasiti pe CD sau pe site-ul celor de la Asus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu